2013. május 31., péntek

# 421 - Anime, manga, jrock és egyéb japán mini-gyűjteményem :D

Kitalálta hogy megmutatom miket gyűjtöttem össze a pár év során "japán témakörből".


Nem vagyok túl vásárlós típus, persze szívesen vennék még egy csomó dolgot, csak ez rohadt drága mulatság ( de lehet csak az én pénztárcámnak :"D). Például mangát ki lehet olvasni fél-egy óra alatt, szóval nem fizetek érte két ezer ft-okat. Főleg hogy lassan is jönnek ki vagy éppen ki sem jön végig mindenféle okból. Régebben vettem, most már csak elvétve, inkább várok, mert használtan olcsóbban hozzájuthatok.
Na szóval, először is kezdeném az egyik Dragon Ball kártyafajtával, persze ezen kívül sokfajta kártyám van még. Ezek voltak kiskoromban a kedvenceim. Chromium típusú lapnak hívják őket és az első, sima DB sorozatot dolgozza fel.Már csak pár lap hiányzik belőle, amiket nem tudtam megszerezni és akkor ki is gyűlt a teljes sorozat.


Na most jöjjön a j-rock részleg, mivel már jó pár éve totál szerelembe estem j-rock és visual kei terén!:D Az első CD-m csak egy egyszerű ajándék volt, még régen jött ide a Black Love Fantom koncertezni, belépőkor kaptam ajándékba. Ott van az ALiBi lemez is, amit karácsonyra kaptam ajándékba Pixie barátomtól :) A Plunklock CD-t szintén koncerten vettem; viszont a Juliette igen ritka lemezét úgy hozattam Japánból Kaoirannal, mert ő pont kint volt és volt olyan kedves hogy megrendelte nekem :D Az utolsó CD a Royz egyik kislemeze, ami az egyik kedvenc együttesem lett és nem rendeltem, nem kaptam..nyertem!:DD


A CD-khez kaptam ajándékba fylereket és posztereket is, ezeket is szeretném gyűjteni még, de CD-t most aligha fogom rendelgetni mert nagyon drágák.

                          

Van két újságom is, az egyik a Fool's Mate visual kei magazin, a másik csak egyfajta ingyenes újság, divatmagazin amit még Dalma adott nekem oda, Japánból hozta :D


Végül pedig itt vannak a koncertekről szerzett jegyek, aláírások és fotószettek =)


 Jöjjön az anime részleg!:DD Elkezdtem ugye venni a mangákat, de most leálltam velük egy picit. A Hellsinget és a Death Notet mindenképpen szeretném megvenni végig, mert ez a kettő az egyik kedvenc animém is egyben. A Love*com-ot szintén szeretem, ezt is akarom még továbbfolytatni, de ha jól tudom még nem jelent meg magyarul mindegyik kötete. A többi manga vagy végig megvan vagy csak pár kötet. Az Árnybíró nem fogott meg annyira, így azt nem is vettem tovább. Befigyel egy Pirontan hentai is :P Ott a végén még a régi, de csak füzetekben kiadott DB manga is, amit talán majd egyszer megszeretnék végigvenni ( már amennyi füzet kijött belőle ), de egyenlőre túl drágán láttam őket mindenhol. Mindet nem sorolom fel, beszéljenek a képek!A Death Note díszdobozos DVD-t is megvásároltam, még a második mindig hiányzik. A két Bleach díszdobozt pedig Mondo animációs film pályázaton nyertem Greg pajtival, amire ő nem tartott igényt így hazahozhattam =) A FMP régen egyik kedvencem volt, de csak a Fumoffu széria, díszdobozban akartam megvenni, de sehol sem lehetett már kapni így kénytelen voltam csak így a sima kiadást megvenni. Itt van még pár apróság is a képen, köztük a régi DB videókazetta meg Pokemon magyar kazi, amin a zenék voltak :DDVan három kisebb anime figurám. Nincs pénzem 15-20 ezer ft-os drága PVC figurákra, szerintem annyit nem is érnek bármilyen szépek is, de azért vettem olcsó, de mégis azért normálisan kidolgozott figukat. A cselédlány a kedvencem :DD Ahoz még kis kártyácska is volt ajándékba.


 Még valamikor vettem az egyik conon egy csomag Lycée gyűjtögetős kártyajátékot, igazából fogalmam sincs miért, csak tetszett a kidolgozása. Ezek a karakterek visual novel játékokból vannak.


Amire a legbüszkébb vagyok a gyűjteményemből, azok az eredeti japán anime magazinok. Ezek piszok drágák voltak, de volt amihez igen olcsón jutottam hozzá. Ezek az újságok szuperek tele vannak poszterekkel, de volt hogy egérpadot vagy kártyát adtak mellé ajándékba. Tele van karakterrajzokkal és képekkel, így sokszor ezekből rajzolok. Megami, Newtype, Romance magazinokról van szó. Még van egy, de ennek a nevét is elfelejtettem lol. Ott van még három magyar újság is, igazából a Mondot sosem szerettem, ezért nem is vettem komolyabban, az AnimeStars pedig azért van, mert osztálykiránduláson vettem és életemben akkor láttam először magyar animés újságot, azt sem tudtam, hogy létezik ilyen :DD

Van 3 wallscroolom is, amit még kb. az őskorba vettem és el is felejtettem, hogy megvannak :"D Ezektől meg is válnék, úgysem teszem ki sehova, csak valahogy megmaradtak az évek során.


Hát az animés holmijaim kifújtak, kivéve, hogy van egy fasza eredeti Death Note-m is, belülről is rohadtul jól néz ki, ugyanúgy mint az animében. Van még egy nyelvkönyvem és egy Japánról szóló kis könyvem.


A végére már csak apróságok maradtak, mint például a pia készletem :P Van két söröm, egy üveg sakém és egy japán cigis doboz is, amit még a Gothika banda tagja hagyott az asztalon :DDD
A második képen pedig kisebb emlékek vannak rajta, egy kendő japánból amit Momo adott, egy fotó amit Greg adott mikor kész lett a közös rajzfilmünk és egy köteg animecon jegy, amiket szépen megőriztem :DD
 

Ennyi lett volna, még akarok venni jó pár dolgot, főleg japán magazinokat. Soknak tűnik ez, de nem annyira nagy a gyűjtemény, másoknak egy egész szoba tele van XDD Vágyok még egy Dakimakurára is, de sajna ez is nagyooon drága, így aligha fogok beszerezni egy ideig :/
Bye-bye!

4 megjegyzés:

 1. Húúú de régen is volt :D A nyári conra lemegyek két nagy sörrel ember :D

  VálaszTörlés
 2. Nagyon is szép gyűjtemény ez ;)
  De ha egyszer mégis megválsz a Megami magazinoktól, először nekem szólj :D

  Nagy figurából is lehet nagyon jó minőségűt venni olcsón, csak figyelni kell az akciókat, pl a Holdfényben. Conon még olcsóbban adják a figuráikat, mint a boltban. És vaterán is van pár szebb darab.

  Ha a japán daki nem jött össze esetleg ott vannak a licenszelt amcsi gyártmányok. Azok valamivel kisebbek (40x120cm) de az áruk is alacsonyabb. A Trillián szokta őket behozni.
  http://www.geanimation.com/InfoOnly/productlist.aspx?CategoryID=52&Selection=25

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi! :) Az újságok egyenlőre maradnak, mert azok a kedvenceim, de tudom hogy te is szereted őket nagyon :PP
   Én néha szoktam nézegetni conon is, de ott is azért borsos az áruk, de lehet csak más az értékrendünk, érted.. :D
   De előbb utóbb úgyis veszek abból a fajtából is 1-et az biztos.
   A japán dakin még gondolkozom és nézelődöm :D Az amcsik nem tetszenek, pont ezért mert olyan kicsik. Ha már veszek, akkor már rendesen fogok venni :DD de köszi a tippet ;))

   Törlés