2012. október 29., hétfő

# 402. Új rajzok, képregény + Miyuuval :D

Mostanában nem szoktam annyira rajzolni, mert többnyire olvasok, de a napokban eszembe jutott, hogy van egy manga pályázat, amit ha megnyer az illető akkor kiadják a képregényét. Erre fogom beküldeni a régebbi két kész mangámat, de mondom rajzolni kellene még valami rövidebbet és neki is kezdtem egy Bibliai részlet feldolgozásának, amikor Mózes megkapja a kőtáblát. A párbeszédek közé, hogy hangulatosabb legyen bibliai idézeteket tettem, persze onnan amit épp feldolgozok. Azonban az Istent kicseréltem földönkívülire és így új megvilágításba helyeztem pár dolgot. Pl. Mikor Mózeshez Isten beszél, az nem más mint az űrhajóból a faszi, de Mózes csak a hangszórókat hallja. Vagy pl. az emberek azért nem mehetnek fel a hegyre, ("És vess határt a népnek köröskörűl, mondván: Vigyázzatok magatokra, hogy a hegyre fel ne menjetek s még a szélét se érintsétek"), mert különben sugárfertőzést kapnának az űrhajótól. Mikor Isten eljő, azért hallanak hangokat és minden robajt, mert leszáll az űrhajó.("Az egész nép pedig látja vala a mennydörgéseket, a villámlásokat, a kürt zengését és a hegy füstölgését. És látja vala a nép, és megrémüle, és hátrább álla"). De egy pillanatra meglátják az űrhajót :D ("És láták az Izráel Istenét, és annak lábai alatt valami zafir fényű tárgy vala, és olyan tiszta, mint maga az ég. ")Aztán Mózesnek majd azért világít az arca furcsa fényben, mert ő elkapta a sugárfertőzést, a kőtáblákat pedig majd egy az űrhajóból kijövő robotkéz adja oda neki. ("És lőn, a mikor Mózes a Sinai hegyről leszálla, (a Mózes kezében vala a bizonyság két táblája, mikor a hegyről leszálla) Mózes nem tudta, hogy az ő orczájának bőre sugárzik, mivelhogy Ővele szólott. ")Szerintem ötletes :D

Vannak régebbi, más rajzaim is. Bár ezt a Yu Yu Hakushot a napokban rajzoltam, régen nagy kedvencem volt az anime. A másik rajz csak sima karakterek egy lapon, míg a harmadikat Lejlusnak rajzoltam szülinapjára.A múlt héten meg lent volt Miyuu :D Ellógta a sulit és reggel lejött. Vettünk a városba 3 üveg bort, meg egy sört és Nálunk ittuk meg xD A csoda hogy Picúr csak egyszer ugatta meg, utána meg már ott játszottak együtt XDDD Aztán délután haza kellett volna érnie Miyunak, de lekéstük a buszt -.- Na mondom addig gyerünk be a Sanciba. Aztán onnan megint eljátszottuk kétszer is, hogy visszamegyünk a buszmegbe, de mindet lekéstük úgyhogy nem is ment haza csak reggel XDXDD Sanci meg jófej volt, zenegépeztünk, ingyen adott piát is, billiárdoztunk is, az is ingyen volt, szóval faszaXD Este meg fedeztem Miyuut, hogy egyik csaj ismerősénél alszok, de fölösleges volt, mert otthon a baka kiejtette a buszjegyet és megtalálta az anyukája xd

6 megjegyzés:

 1. Végig lestem a blogod, nem tudom miért, de nagyon zavarnak a rajzaid. És nem tudom eldönteni, komolyan gondolod, hogy mangaka vagy, vagy csak egy rajongó aki néha rajzol? O.o
  Mert olyan kifinomulatlanok a rajzaid, hogy az haj meresztő. Nagyon sokat kellene még tanulnod, én kb. 10-11 évesen rajzoltam így.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hol írtam, hogy mangaka vagyok?:D ha tökéletes rajzolnék akkor sem hívnám magam annak, azt csak a japánok szokták, én pedig nem vagyok japán. Jó neked hogy így rajzoltál 11 évesen! Képzeld, más 25 évesen sem tud így. Ez szerintem nem korhoz kötött. Nem mondom, hogy nincs hova fejlődnöm, mert van még mit javítani, de hogy hajmeresztőek lennének azt erősen kétlem. Mi a kifinomulatlan benne? Ha végignézted a blogom, szerintem megláthattad, hogy vannak jobb rajzok is sokkal, mint ebben a posztban. De azért megnézném, hogy Te hogy rajzolsz.

   Törlés
  2. Google fiókomban van pár festmény, megnézheted.
   De tölthetek is fel éppen. Elég új keletű nálam a manga téma, szóval arról még nincs. De engem csak ez a Manga Award érdekel.
   Akkor megnyugodtam. xD Hát elég gáz lenne, ha ezek érnének valamit. Nem az.. persze nem értheted, csak tudod a mi szakmánkban vannak, olyanok akik nulla tehetséggel sok-sok pénzt keresnek és mert tudják mi az a festék, ezért istenítik őket. És nem tudom minek erről blogot csinálni? Közéleti vagy feltűnési viszketegség?
   Én nem csinálok blogot, pedig évek óta mozgok irodalmi és szép művészeti pályán, zenélek is, és még sincs pofám ezt reklámozni. Csúnya se vagyok, főleg, hogy modellkedtem is, tehát nem értem, ha én nem vagyok ennyire nagy képű, akkor más miért? Vagy egyáltalán minek?
   Nincs olyan hogy tehetség, valakinek ez megy valakinek az. Valakinek könnyű megtanulni, valakinek nehéz, az emberek egyformák, csak az ego ami különbözővé tesz.
   És mielőtt izélnél... van feleségem, vannak barátaim, nem ülök túl sokat a gép előtt. Nem trollkodni akarok, csak szeretném végre megérteni, hogy mi értelme annak, hogy egy senki vagyok és verem a mellkasom, hogy vagyok valaki.
   Bár meg kell hagyni, Te legalább csinálsz valamit, még ha az pocsék is.

   Törlés
  3. Rámegyek az art of fantasy blogodra mégsem ad ki semmit. Google fiókod nem tudom. Szóval linkelj. Persze ilyen alapon bármit belinkelhetsz..
   Mit nem érthetnénk?xD nekem nem kell itt okoskodni, én tudom hogy mennek a dolgok :D
   Amúgy meg miért ne csinálhatnék blogot? Ide nem csak rajzokat teszek fel. A másik meg hogy az olvassa aki AKARJA és szereti.:D nem kötelező elolvasni és nézegetni ha nem tetszik. Ehez nem pofa kell öregem, ez egy hobbi. Ez nem feltűnési viszketegség. Ahol az emberek fejlődnek. Tudod hány művész kezdte úgy hogy sz*rul rajzolt/festett és folyamatos gyakorlással fejlődött? Ez nem tehetségen múlik teljesen, hanem akarat erőn is. A sakkozó is akkor válik profivá ha gyakorol. Valaki legózik, valaki ezt csinálja. Ennyi, senkire sincs ráerőltetve, hogy nézze a rajzaim. És ha jól tudom sehol sem istenítettem magam hogy "húúúdekurvajó vagyok".
   Pedig eléggé nagyképűnek látszol, vagy legalábbis egocentrikusnak. Pedig csak egy trollkodónak tűnsz, olyannak, aki semmit sem mutatott még fel eddig.
   Ha pedig családod van akkor jól hamar nősülhettél, ugyanis az írásmódod nem mutat túl sok érettséget :D

   Törlés
  4. Google+ ... mate.vegvary@gmail.com.. felveszel aztán kész is. :)

   Hát látom szorult beléd értelem, de vakon lősz.
   Az írásmódom nem tükrözhet semmit, hiszen személyre szólóan írok, s kedv függően, s általában, úgy ahogyan nekem abban a pillanatban ihlető. Tudhatod, hogy ha éveket töltesz írással és önkifejezéssel, akkor akármilyen sablont használhatsz.

   Valószínűleg nem a rendes nevemet fogom használni, egy ily lejárató dologhoz, nekem szégyen, hogy ezt meg kellett kérdeznem.

   Viszont vedd figyelembe, hogy azok az emberek, kiket a szádra veszel, azok mind akkor kezdtek nyilvános életet élni, mikor letettek valamit az asztalra.
   Előtte nem debütáltattak semmit, amíg egy nevesebb ember nem bólintott rá. Nekem elismerték már a műveimet. Természetesen kapok rossz kritikákat, és vannak elfogadhatatlan alkotásaim is. Még is az esetek 70%-ában mosolyogva néznek rám azok az emberek akik felettem vannak.

   24 éves vagyok, ha tudni szeretnéd. Egy éve élek házasságban, s van egy féléves fiam.
   Tudod vannak akik komolyan veszik az efféle dolgokat.

   S amennyire látom, Te nem igazán tudsz értelmezni, hiszen én írtam, hogy nem a tehetség számít.
   Igen eléggé egocentrikus vagyok, de ez nem összekeverendő az egoizmussal. Fontosnak tartom saját létezésem, hiszen állatokból vagyunk valahol, és e-miatt természetesen oda kell figyelnem magamra. Viszont nekem az egocentrikusságomat még is csak a családom adja, de megtudod mit jelent a felelősség egyszer, nem vagyok az apád, hogy én magyarázzam el.

   Bár üvölt Rólad, hogy beképzelt vagy, és kritikus szellem, még is hiányzik belőled a stílus érzék.
   Hiába a szándék, ha nincs mire építened. Nem tudsz tornyot építeni a domb oldalába. Ha "trollkodás" céljából írnék, akkor szerintem nem így fogalmaznék, hanem sokkal durvábban. Nem áll szándékomban vitatkozni, azonban, mint olyan aki értékeli a hagyományokat és a művészetet, nem hagyhatom szó nélkül az igénytelenséget.
   Ha már ragaszkodsz hozzá, akkor legalább szoruljon Beléd annyi ambíció, hogy felhasználod a megtanulható tudást mielőtt alkotásba fogsz. Minden a tanulással kezdődik.

   Törlés
  5. Képzeld, engem is elismertek már. Rajzpályázatokat nyertem, amatőr rajzfilmrajzoló animátor díjat is nyertem közönség szavazat alapján egy barátommal. Sikerült 5-ösre vizsgáznom a Magyar Rajzfilm Stúdiónál. Úgyhogy ennyit arról hogy én igénytelenül rajzolok. Akinek nincs ehez semmi érzéke értelem szerűen nem nyer semmi ilyesmit sosem. Vannak nagyon jó munkáim és vannak kevésbé jók az igaz. De hogy igénytelen lenne azt igazán erősen kétlem. És ez nem beképzeltség ez tény. Csak meg kell nézni egy 5 évvel ezelőtti rajzomat és egy mostanit. Ordít róla a különbség és hogy mennyit fejlődtem.

   És igen is tudom mit jelent a felelősség, de ez már nem a rajzokhoz tartozik, nem megyek át személyeskedésbe, mert köze nincs a témához.

   "Bár üvölt Rólad, hogy beképzelt vagy"<---a büdös életbe nem voltam beképzelt és még soha sem mondták rám :D Attól vagyok beképzelt mert azt gondolom és nem csak én hanem mások is hogy nem rajzolok igénytelenül? Olvasd vissza a saját írásod néhány mondatát, ordít róla a beképzeltség és a másik lenézése.

   Az értelmes művészek segítik a másikat, nem pedig lenézik. Ezt jól jegyezd meg. Márpedig az írásból nálad az utóbbi tükröződik.

   Ja, megnéztem a műveid. Ennyi? most kajak csak ennyi? :D hát ezután a beképzelt duma után nem ezt vártam. Hátast sem dobtam tőle. Azt hittem valami gyönyörű művészrajzok vagy festmények lesznek fent, amit megcsodálhatok, de semmi ilyesmit nem láttam :D mégha lett is volna ilyen, akkor sem fogadom el a lenéző írásodat. Nem mondom hogy igénytelen munka (mert akkor nem lennék különb nálad), de ez semmitől sem jobb nálam, ebben biztos vagyok. Ezek átlagos képek és semmi több. A macskára mintha csak rá ps-eltek volna egy effektet és ennyi, két kattintás a programba, a bárányok festmény? mindenesetre kidolgozatlanok és a környezetük is. Egy madarat lefényképezni sem nagy tehetség!<--- látod ez kritika. De te nem írtad le , mi a rossz, miért igénytelen konkrétan. Mert csak és kész. Ez nem válasz. Hát többet vártam, de ezek után nem is bánt, hogy írtál, mert megmosolyogtattál :DD

   Nézz szét deviant arton ott hány féle művész van! és hogy vannak gyenge rajzok, de nembaj mert felteszik és elmondják ÉSZÉRVEKKEL, hogy mi a hiba benne és mit kéne javítani benne, de nem elküldik a fenébe hogy "húú ez gagyi, na most hagyd abba és még meg is mered osztani?"
   Hanem segítik egymást. Az egy dolog hogy neked nem tetszenek a rajzaim ez van. Más sok mindenkinek igen. És ez hajt engem előre és hogy ne hagyjam abba. De szerintem ha te is feltennéd devire ezeket a képeidet, szerintem nem ajnároznák túl hidd el..

   Bort iszol, de vizet prédikálsz.

   Törlés