2015. november 13., péntek

# 467. - Exopolitikai Ufókonferencia Budapesten

A hétvégén ismét megrendezésre került a budapesti Exopolitikai (ufó)Konferencia - Új Föld Ismeretlen civilizáció címmel. Abban a megtiszteltetésben volt részben, hogy mivel jó ideje publikálok az Ufómagazinban és "aktívkodom" a témában, így most először engem is elhívtak előadóként. (Ezelőtt csak egy csoporttalálkozón és Egerben tartottam előadást, a nagy konferencián nem.) Ugyanis Pusztay Sándor, az Ufómagazin főszerkesztője teret adott annak a pár fiatalnak, akikben az ezen téren való "utánpótlást" lehet látni. Sok érdekes előadást lehetett hallani, ám nem számolnék be róluk egyesével, főleg, hogy nem is mindet láttam. Ez volt a "debütálásunk" Prusival.
A program lista:


Az én előadásom az "Ősi idegenek és építmények" volt, ami arról szólt, hogy létezik egy hipotézis, miszerint már látogathattak meg minket a földönkívüliek a régmúltban. Bemutattam ennek az ismert kutatóit az ötvenes évektől kezdődően, valamint az idegenek ittjártának jeleit barlangfestményeken, reliefeken, vallási iratokban, mítoszokban és legendákban, a különös régészeti leleteket, és a cargo cultuszt is megemlítettem. Ezzel kapcsolatosan felhívtam olykor a kritikákra is a figyelmet, hogy túl sok mindent tulajdonítanak az idegeneknek és talán sokaknál ebben is fullad be a téma. Az előadás második felében az ősi építményekről beszéltem - mint például Stonehenge, a baalbeki trilithonok, a Nagy Szfinx és még jó párról volt szó. Elmondtam, hogy ezen ókori "csodákhoz" nem kellettek földönkívüliek, hogy megépítsék őket - mint ahogy azt sokan vélik - , azonban nagyon sokszor a mainstream tudományos teóriák is hibásak vagy kritizálhatóak. Ám, egyesekhez köthetők viszont az istenségeknek titulált idegenek (például a Puerta de Hayu Marka), de szerintem semmiképpen sem ők építették őket. Spekuláltam az akusztikus levitációs módszerről, miszerint több jel is utal rá, hogy ezt az őseink is ismerhették, használhatták az építési elemek mozgatásánál, de mára ez a tudás elveszett valamilyen okból kifolyólag. Futólag megemlítettem a víz alatti, elsüllyedt építményeket, és hogy egyes piramisok kapcsolatban vannak a különböző csillagképekkel. 
Hogy az előadást még jobban feldobjam, elkészítettem rá A1-es lapméretben egy sumer pecséthenger másolatát grafitrajzzal, valamint egy egyiptomi lelet, a szakkarai madár famodelljét - ezt már apa segítségével.
Bár az emeleti előadóterembe kerültem, ami saccra kb. 50 férőhelyes, viszont megnyugodtam, mert az embereket érdekelte az előadásom - csak pár szék maradt üresen.
Meg kell még említenem, hogy kisebb ajándékot is kaptam: Arany Laci az egyik tanulmányát adta oda, ami nincs sehol sem kiadva, Viszkok András pedig ismét két retro kiadvánnyal bővítette a gyűjteményemet. Köszönöm nekik.
Az egész napos programot a fórum zárta, aztán pedig a barátokkal, ismerősökkel koccintottunk a napra.


2 megjegyzés: